MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

12º / 25º

El Temps Darrera previsió

La CASS cita els pensionistes que han cobrat de més

www.andorradifusio.ad

La CASS preveu informar personalment i abans de dimarts vinent, com s'ha regularitzat la situació de la majoria de pensionistes que van cobrar de més. El deute generat va ser condonat pel Consell General i al març se'ls abonarà la pensió que els pertocava.

Quatre empleats de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social i una assistent social del Govern estan tractant des d'aquest dimarts els pensionistes d'invalidesa que han percebut més del que els corresponia. Hi ha uns 144 que han concertat una trobada per aquesta mateixa setmana per veure com se'ls regularitza, al març, la pensió.

"Pensem que cada dia podrem rebre unes 48 persones, els podrem informar entre aquesta setmana i dilluns-dimarts de la setmana vinent. Haurem completat les 227 persones, els 227 pensionistes del total de 1.100 que hem detectat que s'ha de regularitzar la seva pensió".

David Caubet, responsable de comunicació de la CASS

Aquesta situació ha indignat alguns afectats que ja estudien presentar al·legacionsAntonio Pinto, per exemple, es pregunta "com visc a Andorra? Ja vaig just perquè amb els diners que em donen és impossible arribar a final de mes. Essent així hauré de marxar perquè....jo he de pagar el pis".

A partir d'abril la regularització de la pensió serà automàtica per a tots els pensionistes d'invalidesa G1, és a dir, tots aquells que també poden treballar.

L'informe estarà enllestit la setmana vinent

Pel que fa a l'auditoria externa que ha de dictaminar les responsabilitats, estarà enllestida a final de la setmana que ve, tal i com va informar Marc Galabert davant del Consell General. Entre altres coses s'hauria d'esbrinar quan va començar aquest error i quants diners de més es van abonar. També haurien de començar els treballs de la comissió d'investigació.

Informa: Pere Moliné

Imatges: Pere Besolí

Informació relacionada