MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 17º

El Temps Darrera previsió

Comerciants del Pas denuncien restriccions en l'entrada de tabac a França: dos paquets en lloc de dos cartrons

www.andorradifusio.ad

Incertesa al Pas de la Casa per les restriccions que estaria aplicant la duana francesa pel que fa a l'entrada de tabac procedent d'Andorra. Segons alguns comerciants només es permetria comprar dos paquets de tabac.

Jean-Jacques Carrié, president de l'associació de comerciants del Pas de la Casa Iniciativa Publicitària, lamenta que els duaners francesos només deixin tornar els visitants al seu país amb dos paquets de tabac i no dos cartrons.

La mesura, segons ha explicat una altra comerciant de la localitat encampadana, és perquè mentre duri el confinament s'assimilen els visitants francesos als fronterers. I com a tals, per ara, només tenen permís per fer les compres més bàsiques al Principat. Lògicament, això hauria provocat una disminució de les vendes de les botigues.

Fa uns dies Andorra va ser equiparada per les autoritats franceses a l'Arieja i els Pirineus Orientals i els residents d'aquests departaments poden anar al Pas de la Casa.

Això ha fet que hagi augmentat una mica l'activitat econòmica. El confinament a França s'acaba dimarts i, en principi, aquestes restriccions no haurien d'estar en vigor.

Informa: Pere Moliné/Rosa Alberch
Locució: Pere Moliné

Informació relacionada

3.235.11.178