MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

12º / 25º

El Temps Darrera previsió

L'empresa subcontractadora reconeix que paga tard als treballadors argentins

La companyia encarregada de subcontractar treballadors procedents

La companyia encarregada de subcontractar treballadors procedents de l'Argentina per a la construcció reconeix que paga tard als empleats, un problema que atribueix a la logística dels contractes de curta durada i que vol tenir solucionat el mes vinent. Es tracta d'una de les principals queixes dels testimonis que tenen sospites d'irregularitats, que el Govern vol investigar.

No rebre els salaris al dia és un dels motius més importants de malestar entre diversos treballadors subcontractats per una empresa internacional que s'encarrega de buscar personal pel sector de la construcció. També qüestionen rebre diners en efectiu i, en algun cas,que els hagin d'anar a buscar a la Seu d'Urgell. Tenen sospites de possibles abusos, unes informacions que l'Associació Argentinos en Andorra va traslladar el novembre passat a l'executiu. Tot i no tenir denúncies formals, el Govern s'ha compromès a investigar-ho. 

RTVA ha pogut parlar amb un dels responsables de l'empresa afectada, que té presència a diferents països entre els quals Espanya, Argentina i Xile. Explica que no tenen constància de denúncies, però es mostren oberts a donar tota la informació que sigui necessària, subratllant que l'executiu no s'ha posat en contacte amb ells. Reconeix que paguen tard al personal argumentant que els contractes de curta durada necessiten diverses autoritzacions, però preveuen solucionar-ho aviat i pagar al dia a partir del mes vinent.

Respecte als dubtes relacionats amb els pagaments en efectiu, des de la companyia expliquen que fan servir aquesta metodologia quan els treballadors arriben i no tenen encara un compte corrent. Pel que fa al cobrament a la Seu d'Urgell, recalquen que va ser un cas puntual on es van veure obligats a fer una transferència a través d'un banc espanyol. Afegeixen que tenen una auditoria interna en curs a la sucursal andorrana per comprovar que tot està en ordre. 

Informa: Laura Cugat 

Informació relacionada