MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 16º

El Temps Darrera previsió

Les empreses comencen a establir el teletreball

www.andorradifusio.ad

Les empreses han començat a aplicar la recomanació del Govern d'establir el teletreball en la mesura del possible. Hem estat a Molines Patrimonis, que ha estat de les primeres a enviar tot el personal a casa. També a Andorra Telecom, que fa una crida a fer als clients a fer els tràmits on-line, i distribuirà els treballadors que no puguin treballar des de casa pels diferents centres de treball.

Despatxos i sales de reunions buides. Per exemple, les oficines de Molines Patrimonis aquest matí. Els quinze treballadors són a casa després que l'empresa hagi decidit activar el teletreball fins que es normalitzi la situació. És el primer cop que la totalitat de la plantilla treballa des de casa d'ençà que es va habilitar el sistema informàtic i es van distribuir tauletes per permetre-ho. Fins ara només n'havien fet ús puntualment alguns dels empleats. "Disposem d'unes tauletes que es connecten en remot a la nostra xarxa i ens mantenen connectats a tots en qualsevol moment, ens permeten fer reunions virtuals, evidentment el correu...", explica la cap d'administració i recursos  humans, Mònica Cadafalch.

Aquesta experiència s'entén també com una oportunitat i un aprenentatge amb vista a establir el teletreball també en condicions normals.

En el cas d'una societat de capital públic com Andorra Telecom, es manté l'atenció al públic, però fa una crida als clients a fer els tràmits on-line sempre que es pugui i també fa els tractes amb els proveïdors a distància. Gestiona les cues per evitar aglomeracions a les oficines.

Pel que fa al personal s'enviarà a casa una part dels gairebé 300 treballadors i quan no sigui possible se'ls distribuirà pels centres de treball. Per això s'han habilitat altres instal·lacions, perquè els equips de treball se separin en grups més petits, explica el portaveu de l'operadora, Carles Casadevall.

L'empresa també negocia amb el Govern mesures per oferir a particulars i empreses productes més econòmics mentre no retorni la normalitat.

Roda de premsa completa del Govern del 13 de març a les 12h

Informa: Gerard Gort
Imatge: Desirée Sala

Informació relacionada