MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 20º

El Temps Darrera previsió

Entren en vigor i amb caràcter retroactiu les pujades salarials

El Butlletí Oficial publica aquest dimecres l'entrada

El Butlletí Oficial publica aquest dimecres l'entrada en vigor de la pujada dels salaris del sector privat. Un increment que es farà amb caràcter retroactiu des de l'1 de gener del 2024.

El BOPA ha publicat el projecte de llei de mesures urgents per a la millora del poder adquisitiu que precisament regula aquesta revalorització dels salaris.

De fet, ara fa unes setmanes, la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, ja animava als empresaris a dur a terme les pujades sense esperar a la publicació de la llei. No ho compartien des de la CEA, que afirmava que generava inseguretat jurídica. 

Com són les pujades salarials?

Per fer memòria, el salari mínim s'apuja aquest any un 7%. Per tant, per aquells salaris anuals bruts fixos fossin inferiors als 15.788 euros, l'increment el suposa passin a ser de 16.515 euros. 

La revalorització dels salaris no només afecta a l'SMI, sinó també a totes aquelles rendes que van des del salari mínim fins al mitjà, que al 2023 se situava en els 2.300 euros. L'increment però en aquest cas no és del 7%, sinó del 4,6%, la dada amb la que es va tancar l'IPC l'any passat. Aquesta casuística afecta els salaris fixos bruts que en el còmput anual fossin superiors a 15.788,95 € i inferiors o iguals a 28.730 €. 

Informa: Ariadna Guiu

Informació relacionada