MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 20º

El Temps Darrera previsió

L'USdA amenaça amb una vaga indefinida del sistema sanitari

www.andorradifusio.ad

Els sindicats adverteixen: si el SAAS no millora les condicions laborals aviat, convocaran una vaga indefinida del sistema sanitari. Ho ha dit el secretari general, que també ha estat molt crític amb el pacte d'estat de salut, on no està inclosa la branca sanitària del sindicat. 

Doble front obert de l'USdA contra la política sanitària del Govern i del SAAS. Primer per la manca de resposta a la petició de millores laborals per corregir una situació que segons la plataforma sindical és precària. En cas que no se solucionin a curt termini, convocarien una vaga general indefinida del sistema sanitari. A més, es plantegen la dimissió en bloc del comitè d'empresa del SAAS.

"O ens seiem a parlar seriosament dels problemes que tenim avui dia a l'hospital i trobem solucions, però no solucions per d'aquí a 15 dies o tres mesos, sinó per ja, o comencem a parlar de quins són els serveis mínims que hem d'aplicar en una vaga general de l'hospital indefinida. El que no podem fer és continuar així".

Gabriel Ubach, secretari general de l'USdA.

Un anunci, el de la vaga, que en principi no inquieta el Govern. Segons la titular de Salut, hi ha marge per intentar resoldre els problemes a través del diàleg, que el sindicat planteja per a la setmana vinent

"Crec que estem en el punt d'escoltar-los, d'entendre quins són els seus neguits, com hem fet sempre perquè ens hem reunit amb ells diverses vegades, i intentar posar mesures per pal·liar la situació de desconfort en la que es troben, segons estan indicant".

Helena Mas, ministra de Salut.

I quant al pacte d'estat de salut, l'USdA ha assegurat que va néixer coix, en no ser convidats tots els agents implicats. Després de l'abandonament de l'oposició, ara la plataforma sindical lamenta que no hagin estat convidats. Afirmacions que la ministra de Salut ha contradit, tot recordant que la branca sanitària de l'USdA hi participa, a través del comitè d'empresa del SAAS.

Informa: Joan A. Sarmiento

Informació relacionada