MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

13º / 29º

El Temps Darrera previsió

Una nova caiguda de rocs provoca danys en part dels taulons de seguretat de l'esllavissada de la CG1

www.andorradifusio.ad

El Govern anuncia noves mesures per ampliar la seguretat a la zona de l'esllavissada de la Portalada a causa de l'episodi de purgues de diumenge passat. S'ha acordat enretirar parts dels rocs acumulats a la cubeta i a la part interior del mur de protecció.

Les purgues a la zona de l'esllavissada continuen i aquest diumenge a la tarda la caiguda d'uns rocs va provocar danys als taulons de fusta que s'hi van instal·lar per seguretat. A més, un roc d'uns vint quilos va caure, va traspassar la zona de seguretat i va acabar a l'altra banda de la voravia de la carretera. Per sort, no va causar cap dany.

És per això que aquest dilluns al matí, els tècnics i els geòlegs han valorat els danys causats per tal de poder reparar la zona afectada i ampliar-ne la seguretat. "Hem inspeccionat una altra vegada com estava tot i hem decidit prendre una sèrie de mesures enfocant-les ja no sols a la part immediata sinó al futur de la protecció definitiva d'aquesta zona", assegurava el cap del gabinet tècnic d'Ordenament Territorial, Josep Maria Huertas.

Aquest dimarts començaran els treballs per arreglar la zona afectada i s'hi afegirà una malla electrosoldada per reforçar encara més el mur de contenció. També es retiraran pedres de la cubeta fins a tenir un forat de 4 o 5 metres que permetrà una retenció més elevada davant de possibles purgues. "Tenim previst començar-les aquest dimarts, amb una maquinària per començar a fer la part més important: generar l'espai, el resguard a la zona", detalla Huertas.

A la zona sud, on no hi ha cubeta, també es retiraran pedres i es construirà una escullera de roques i formigó per la part interior del mur de taulons de fusta. Aquestes mesures de seguretat haurien d'estar acabades en unes tres setmanes, aproximadament.

Des d'aquest dilluns i fins que que s'acabi la intervenció, el transit en sentit nord es desplaçarà al carril central. Cal recordar que aquest procés de purgues naturals és normal i que està controlat. Segons els geòlegs, durarà diversos anys.

Informa: Sergi Expósito
Imatges: Eduardo Martínez 

Informació relacionada

3.214.184.223