MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

20º / 33º

El Temps Darrera previsió

Les oficines iberoamericanes recomanen preparar-se per a les inevitables conseqüències del canvi climàtic

www.andorradifusio.ad

Les conseqüències del canvi climàtic són inevitables i per això els països s'han de preparar per afrontar-les. És una de les premisses urgents que es desprenen de la trobada iberoamericana que ha acollit durant dos dies Andorra la Vella.

Un dels objectius prioritaris implica evitar l'energia derivada del carbó, com a molt en quatre dècades. La cimera ha finalitzat amb un acord sobre dues mesures urgents: mitigar i reduir les emissions i afrontar i conscienciar sobre les modificacions que comportarà el canvi climàtic. Els ponents han fet una crida en aquest sentit, recordant que aquests canvis afectaran tots els sectors socials i econòmics de la mateixa manera.

Des d'Andorra s'ha destacat la necessitat d'incentivar la cooperació internacional i, per això, investigacions fetes al país sobre el canvi climàtic podrien ser incloses en algunes xarxes d'envergadura internacional. "Els canvis, per molt que aturem ara mateix les emissions continuaran produint-se. Per això, hem d'adaptar-nos-hi amb una millor capacitat d'afrontar-los i agumentant la resiliència", adverteix el cap de l'Agència de l'Energia i del Canvi Climàtic, Carles Miquel.

Iberoamèrica, amb Espanya i Andorra, es refermen com a zones amb un alt compromís en la preservació del medi ambient i en la conscienciació sobre els canvis que, en aquest sentit, ens proporcionarà el futur immediat. Els ponents han destacat el nivell de compromís dels països participants, com ha assegurat el subdirector de l'Oficina Espanyola del Canvi Climàtic, Eduardo González.

En els dos dies de la trobada, les comissions han refermat el compromís per compartir i cooperar en polítiques de prevenció i actuar d'una manera conjunta contra el canvi climàtic. Reduir les emissions a zero serà molt difícil, raó per la qual cal una adaptació a una realitat progressivament diferent, una adaptació que comporta un gran repte per als propers anys.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: D.Sala / K. Ribeiro

18.204.55.168