MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 20º

El Temps Darrera previsió

Com viuen la quarantena andorrans confinats a l'estranger

www.andorradifusio.ad

La crisi mundial de la Covid-19 ha sorprès alguns andorrans fora del país. Professionals liberals, estudiants i viatgers es troben confinats en segones residències o hotels a l'espera que s'aixequi la quarantena.

Madrid i Barcelona serien dues de les ciutats en què els casos de contagi són més nombrosos. Dues andorranes desplaçades per estudis i feina han tingut clar que tornar podria posar en perill la família.

La Clàudia Espot es troba a Madrid i assenyala que no va tornar en un primer moment perquè no li va donar la importància que mereixia la situació. Però una vegada va empitjorar, va decidir quedar-s'hi perquè "és una zona de risc i hi hauria moltes possibilitats de contagiar els familiars".

Per la seva part, la Tamara Delgado també s'ha quedat a Barcelona i encara que assegura que troba molt a faltar els seus pares, explica que el seu pare passa per una situació complicada i no volia "agreujar" la seva situació.

La paciència és una de les eines imprescindibles aquests dies, sobretot per als que continuen treballant des de casa.

A la Mari Carme Grau el confinament la va agafar a l'Ampolla. Pertany a la població de risc i, en aquest sentit,  era més prudent quedar-s'hi. De moment continua treballant perquè la seva feina com a periodista li permet treballar a distància a l'espera de poder tornar a casa.

El cas del Francesc Babi, que porta viatjant dos anys i mig, és més complicat, ja que el tancament d'aeroports i d'altres transports a Europa ha fet que hagi anat de Polònia a Bangkok, on té família, en comptes de tornar a Andorra.

Explica que per ell no importa tant el lloc on es troba sinó "estar tancats i no tenir contacte amb els nostres". Remarca la importància de quedar-se a casa "perquè el virus passi".

Informa: Sílvia Mestre

Informació relacionada