Els matins de la Nacional és el programa d'actualitat de Ràdio Nacional d'Andorra. Un magazín amb vocació de país per donar veu als protagonistes i sectors de tots els àmbits, des del punt de vista de la més estricta actualitat, a la divulgació i l'entreteniment. Sis hores de ràdio amb voluntat de servei públic.
Direcció: Òscar Royo Sansa
Presentació: Òscar Royo Sansa i Anna Mata Palau
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Thierry Morat
L'Anna Bentanachs ens explica quins són els punts clau a l'hora de canviar el camí de la nostra empresa centrant-nos en la mentalitat dels caps, que han de passar a ser líders. Comentem la importància de plantejar objectius realistes i preparem una llista amb tips per aquells qui dirigeixen les companyies.
L'Anna Bentanachs ens porta la diferència entre culpar i responsabilitzar-se. Partim de la innocència, arribem al reclam productiu i acabem a l'habilitat de resposta, el que es coneix com a responsabilitzar-se. Una distinció que podem aplicar en tots els aspectes de la nostra vida.
A la cuina del talent la Núria Prenafeta ens explica per a què servei el creixement humà. Com és que moltes empreses tenen coachea o fan mindfulness? Per a què la gent va al terapeuta? Com són els quadrants del desenvolupament personal? Tot plegat en ho explica la nostra col.laboradora.
"Equivocar-se és una manera d'aprendre". L'Anna Bentanachs ens n'explica els detalls i posem especial atenció a com hem d'actuar en cas que cometem un error. Aprendre a perdre la por, a no castigar els errors i conèixer quins són els paràmetres d'èxit que ens posem a nosaltres mateixos.
A la Cuina del Talent, la Núria Prenafeta ens parla de la por de parlar en públic. A partir d'aquí ens aporta solucions i estratègies mentals i emocionals per tal de millorar l'habilitat comunicativa. Tot el que ens explica avui al programa ho utilitzarà demà en una conferència sobre aquest tema a la Unibersitat de Barcelona.
Les creences personals i empresarials poden afectar el nostre dia a dia. És per això que hem de saber qüestionar-les i treballar-ne de noves sempre que ens puguin limitar. Amb l'Anna Bentanachs comentem els diferents tipus de creences i com les hem d'adaptar a les nostres vides.
A la Cuina del Talent, la Núria Prenafeta ens parla d'objectius. Com formular-los? Com saber si els estem complint i com cal pautar-los en el temps són alguns dels temes que ens comenta. A part descobrim què són els OKR i comentem la retroalimentació o el feedback dels resultats en 6 preguntes
L'Anna Bentanachs ens parla de la gratitud en l'àmbit laboral. Coneixem quina és l'emoció que podem sentir quan donem les gràcies o ens sentim agraïts davant les accions d'una altra persona. A més, descobrim els termes excel·lència i perfeccionisme i avancem algun contingut per la pròxima trobada.
Durant l'any acumulem i acumulem sense parar. Massa informació, massa trastes i toca posar ordre i desprendren's de coses. La Núria Prenafeta ens explica una metodologia simple i fàcil per treure coses inútils, tant reals com virtuals de la nostra vida.
Com podem diferenciar l'excel·lència de l'exigència? L'Anna Bentanachs ens dona la resposta i ens proposa unes preguntes per descobrir en quin costat es troba cadascú de nosaltres. Ens centrem en l'àmbit professional, però sobretot en com ens pot afectar confondre el que fem amb el que som.
A la Cuina del Talent, la Núria Prenafeta ens parla de l'enveja. Quin és el poder destructiu de l'enveja, com es manifesta, quan i com envegem i quin impacte té sobre l'envejat són algunes de les preguntes que li fem. Per cert. l'enveja sana, l'enveja "foteta", com queden en tot això?
L'Anna Bentanachs ens parla dels límits i la importància que tenen en la nostra vida personal i professional. Saber dir que no, és essencial per defensar les mateixes idees i escollir d'acord amb el que vol un mateix, abans de pensar en el que volen els altres. Amb l'Anna descobrim tots els detalls.
A la Cuina del Talent la Núria Prenafeta ens parla de l'autoestima.Saber si una persona té una autostima sana presenta 4 aspectes. Autocincepte, autoimage, autoesfoç i autoeficiència. Avui en donem detalls, ens focalitzem especialment en l'autoimatge i descobrim què és el burka virtual.
Anna Bentanachs ens parla de la passió i tot el que l'envolta. Parlem de l'entusiasme, l'energia i ens centrem en la motivació. Comentem el que hem de tenir en compte perquè la passió per allò que fem no perdi la connexió amb les coses que ens il·lusionen.
Economia ecològica és la ciència de la gestió sostenible o l'estudi i la valoració de la sostenibilitat, és un conjunt de models de producció integral i inclusiu que pren en consideració variables ambientals i socials.. Avui a la Cuina del Talent, la Núria Prenafeta ens ho explica en detall.( www.nuriaprenafeta.com)
A la Cuina del Talent ens visita la Núria Prenafeta, consultora per al desenvolupament del talent, coach personal i psicoterapeuta per parlar-nos de la veu interior. Quines pors tenim? A l'error, al perill, a les decisions?
L'Anna Bentanachs ens parla de la importància de tancar capítols abans d'obrir noves etapes en la nostra vida. Coneixem la relació que tenen amb la pèrdua i com ho hem de fer perquè siguin efectius. Parlem de creences, de converses pendents i d'alternatives possibles.
L'Anna Bentanachs ens parla de la confiança, en un mateix, en els altres i laboral. Definim el concepte i aprofitem per entendre per què ens serveix. Com podem superar una traïció? La nostra col·laboradora s'acomiada de la temporada amb tots els detalls per afrontar-ho des de la base, sabent quins són els pilars de la confiança.
A la Cuina del Talent, la Núria Prenafeta ens parla de com les paraules creen significats i de com sucumbim a la manipulació lingüística.Com ens afecta el significat de les paraules si les assumim inconscientment, o sigui, sense esperit crític. I la intel.ligència artificial aquí, què hi pinta?
Telèfon:337615 o al correu electrònic nuria@nuriaprenafeta.com o bé consultar la pàgina web: www.nuriaprenafeta.com