MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 23º

El Temps Darrera previsió

La rèplica

La rèplica: Temporada 2014-2015

La política marca bona part de la vida de la nostra societat. En moments com l’actual és crucial estar ben informat. Els polítics prenen decisions que afecten al futur del país. Perquè volem anar més enllà del titular, buscant els matisos i contrastos. Confrontant opinions amb pluralitat perquè cadascú tregui les seves conclusions. Entrevistes i debats sobre l’actualitat política del país. Els temes més candents i els personatges que vols escoltar. Que no se t’escapi res.

La rèplica, amb Laura Massegú. Dijous a les 14.15 i a les 21.20h.

Direcció i presentació: Laura Massegú    Realització: Raül Pereiro    Producció: Eva Pons

La rèplica - 11-12-2014

La rèplica - 11-12-2014

Albert Roig, periodista, Guillem Valdès, exconseller general i Ignasi de Planell, director general del Diari d'Andorra analitzen l’actualitat política, fent balnaç de la feina feta en aquesta legislatura. Els líders dels partits, les aliances polítiques són debatuts per estudiar l’escenari preelectoral.

Entrevista a Jordi Alcobé

Entrevista a Jordi Alcobé

Jordi Alcobé, Ministre d'Economia i Territori parla sobre el canvi de tendència en l'àmbit econòmic a Andorra i assegura que l'economia andorrana està en recuperació. Amb ell fem un repàs de la feina feta i de la feina que ha quedat pendent en aquesta candidatura. 

La rèplica - 15-01-2015

La rèplica - 15-01-2015

Les eccions generals seran el diumenge 1 de març. Una data que, segons ha dit Antoni Martí, ha de permetre que el proper Govern treballi a ple rendiment abans de l’estiu. Dues setmanes abans començarà la campanya electoral, que s´allargarà fins al divendres 27 de febrer. Al programa : Joan Ramon Marina del PS, Joan Albert Farré d'UL i Nino Marot de DA parlen  de com estan les aliances i de la confecció de les llistes. 

La rèplica - 22-01-2015

La rèplica - 22-01-2015

Un cop fetes les candidatures per les properes eleccions nacionals fem una anàlisi de les llistes. eslperiodistes i articulistes Guillem Valdès, Albert Roig i Robert Pastor donen el seu punt de vista sobre els candidats i les llistes. Analitzem les  llistes nacionals i parroquials i les negociacions per elaborar-les.

La rèplica - 29-01-2015

La rèplica - 29-01-2015

En ple escenari pre-electoral, analitzem l'actualitat política amb Marc Pons, Pere Augé i Ricard de Haro.

La rèplica - 12-02-2015

La rèplica - 12-02-2015

Avui al programa els números dos de la llista nacional: Rosa Gili, PS, Ladislau Baró, DA, Jordi Gallardo, Liberals i Sílvia Bonet, SDP analitzen l'enquesta elaborada pel Centre de Recerca Sociològica que situa DA com la força que obtindria més vots a les eleccions de l´1 de març i debaten sobre els eixos centrals de la campanya electoral. 

La rèplica - 05-03-2015

La rèplica - 05-03-2015

Anàlisi dels resultats i de totes les claus de les eleccions generals amb els politòlegs Univers Bertrana i Guillem Casal i el periodista Albert Roig.  

La rèplica - 12-03-2015

La rèplica - 12-03-2015

Avui al programa hem analitzat l’útima hora de la intervenció de BPA amb Rosa Ferrer, DA-Cdi,  Sílvia Bonet, SDP i Maanan Aouraghe L d’A. Els tres tertulians han evaluat les conseqüències per la imatge del país, la preocupació per part dels clients de l’entitat, l’actuació de les institucions, i les reaccions polítiques.  

La rèplica - 19-03-2015

La rèplica - 19-03-2015

El degà del Col·legi d'Advocats ha dit avui que el país pot sortir reforçada un cop solucioni els problemes de Banca Privada d'Andorra. Segons Francesc Badia, s'ha de prioritzar els clients i els treballladors de l'entitat. Des de la Confederació Empresarial Andorrana, Pere Augé ha emès un missatge de tranquil·litat i confiança en la unitat per sortir de la crisi i ha dit que s'han de fer canvis legislatius que permetin la reestructuració de Banca Privada d'Andorra. Badia i Augé han analitzat avui a ATV la situació que es viu amb la intervenció de BPA.

La rèplica - 26-03-2015

La rèplica - 26-03-2015

Els polítics de les 4 formacions diuen que la solució passa per tenir una llei marc, la llei BPA, que eviti que el banc hagi de tancar. A més, han explicat que ja que no hi ha va haver entesa en la reunió d'ahir, les forces polítiques tenen una nova trobada demà, que, a priori, ha de ser definitiva per formar els grups parlamentaris i, en el seu cas, concretar la cessió de consellers.

La rèplica - La llei BPA en el marc d'un renovat Consell General

La rèplica - La llei BPA en el marc d'un renovat Consell General

L'afer BPA ha centrat la setmana d'investidura al Consell General. Avui al programa ho analitzarem amb Àlex Lliteras, director i presentador del programa Ara i Aquí de Ràdio Nacional d’Andorra, Albert Roig, periodista i Ignasi de Planell, director General Diari d'Andorra. 

La rèplica - 09-04-2015

La rèplica - 09-04-2015

 Analitzem l'actualitat del país des del punt de vista empresarial amb Xavier Altimir, president de la Confederació Empresarial d'Andorra.  La CEA reclamarà al Govern un canal directe d'informació sobre el 'cas BPA' per poder ajudar els empresaris afectats per la crisi bancària. Així ho ha explicat el president, Xavier Altimir, al programa "La rèplica". Altimir creu que s'ha tractat injustament Andorra i que la mala imatge frenarà temporalment l'interès dels inversors estrangers. El president de la CEA ha valorat positivament la continuïtat del Govern però ha criticat la dispersió entre ministeris de qüestions que afecten l'empresariat.

La rèplica - 16-04-2015

La rèplica - 16-04-2015

Analitzem la crisi BPA i repassem l'actualitat política amb Patrícia Riberaygua, Demòcrates per Andorra, Rosa Gili, Partit Socialdemòcrata d'Andorra, Carles Naudi,Liberals d'Andorra i Sílvia Bonet, Socialdemocràcia i Progrés ·SDP·. 

La rèplica - 23-04-2015

La rèplica - 23-04-2015

El president del grup parlamentari liberal, Josep Pintat, ha assegurat que a Andorra li toca viure una crisi de caràcter intern amb Banca Privada d'Andorra. Segons Pintat, el risc de contagi del sistema amb la baixada de les qualificacions de les agències de ràting fa que s'hagi de ser molt curós en aquesta qüestió. Pintat, que ha estat el convidat de "La rèplica", ha explicat que veu poc viable la solució de la nacionalització del banc pont i que la sortida òptima seria la venda de l'entitat, tot i que encara falta per veure l'interès d'altres bancs. Pintat ha dit que el futur és encara incert en aquest tema i posa en perill tot el sistema financer.

La rèplica - 30-04-2015

La rèplica - 30-04-2015

El catedràtic d'estructura econòmica Santiago Niño Becerra consideraria un error que un banc de fora comprés la llicència de BPA.

Niño Becerra diu que encara falta molta informació sobre aquest afer per poder fer una anàlisi més profunda. Niño Becerra ha afegit que no creu que hi hagi risc de contagi a la resta del sistema finacer perquè a ningú li interessa aquesta situació de caos.

La rèplica - 07-05-2015

La rèplica - 07-05-2015

Analitzem l’actualitat de l’afer BPA  amb Josep Duró, excònsol d'Ordino, Maanan Aouraghe, secretari d'organització de Liberals d'Andorra i Conxita Mora, excònsol d'Andorra la Vella. 

La rèplica - Entrevista a Jaume Bartumeu, advocat de BPA

La rèplica - Entrevista a Jaume Bartumeu, advocat de BPA

Els accionistes majoritaris de BPA han presentat dues noves demandes contra l'INAF i l'AREB. Així ho ha anunciat l'advocat Jaume Bartumeu al programa. Bartumeu, que ampliarà demà la informació, ha qualificat la intervenció del banc de precipitada i atabalada i la gestió posterior de rudimentària. Ha afirmat que el Govern tindrà un problema si l´auditoria de PriceWaterhouseCoopers no troba una gran quantitat d´actius dolents. Creu, a més, que en la nota del FinCEN van confluir molts elements, entre d'altres el procés sobiranista català. Bartumeu considera que la crisi de BPA ha creat desconfiança en la plaça andorrana i ha criticat la manca de transparència en l'afer. 14-05-2015

La rèplica - Entrevista al cap de Govern, Antoni Martí

La rèplica - Entrevista al cap de Govern, Antoni Martí

El cap de Govern considera que els clients de BPA han de poder recuperar la totalitat dels diners que tenen a l'entitat bancària. A més, Antoni Martí ha defensat, un cop més, la intervenció de l´INAF i les accions dutes a terme des del 10 de març. 21-05-2015

La rèplica - Analitzem el cas BPA

La rèplica - Analitzem el cas BPA

Analitzem les darreres notícies i declaracions sobre el cas BPA amb la directora de la Cadena Ser Andorra, Marisol Fuentes, el director del diari Més, Enric Guinart, i el director general del Diari d'Andorra, Ignasi de Planell. La credibilitat del Govern, les reaccions de la resta de partits i les declaracions del conseller econòmic de l'ambaixada dels EUA, Anton Smith, a debat. 28-05-2015

La rèplica - L'afer BPA al Consell General

La rèplica - L'afer BPA al Consell General

Tertúlia amb els consellers Pere López (PS), Sílvia Bonet (SDP), Josep Majoral (Liberals d'Andorra) i Meritxell Mateu (DA) sobre el cas BPA i la darrera comunicació des de l'ambaixada dels EUA aclarint que la nota a la qual es referia Smith no es referia a BPA. Com han reaccionat els grups parlamentaris i com afronten la propera sessió de Consell. Ens ho expliquen al programa d'avui. 04-06-2015

35.173.234.169