MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 24º

El Temps Darrera previsió

La Creu Roja i el centre Passeja'm ofereixen serveis de cura i acollida de mascotes en el marc de la crisi sanitària de la Covid-19

www.andorradifusio.ad

L'emergència sanitària del coronavirus provoca que moltes persones no puguin fer-se càrrec de les seves mascotes, bé perquè són d'alt risc i estan confinades a casa o perquè el seu estat de salut no els ho permet. Hi ha alternatives, com ara el voluntariat que coordina la Creu Roja que s'ocupa sobretot de treure els gossos o el centre Passeja'm, que els atén i acull.

Algunes persones vinculades professionalment amb els animals de companyia van contactar amb la Creu Roja amb la idea de crear una xarxa de voluntaris que vetllessin per les mascotes de les persones que no ho poden fer per circumstàncies relacionades amb la Covid-19, tot comptant amb el suport i la formació de la institució.

El director de Creu Roja, Jordi Fernández, assegura que "el fet que les persones no puguin sortir no hauria de fer que els animals patissin ni deteriorar les condicions d'higiene a la llar". Aquests voluntaris, segons explica, "s'ocupen de fer sortir el gos i ajuden en tot el que poden".

Per la seva part, la coordinadora del grup de voluntaris, Sandra Mas, creu que "donar un cop de mà" traient a passejar als gossos o cuidant els animals a casa pot "suposar un alleujament" per a les persones que no s'hi poden fer càrrec.

El projecte disposa d'una seixantena de voluntaris que sobretot s'encarreguen de treure els gossos a passejar seguint el protocol elaborat per la Creu Roja i el ministeri de Salut.

Una voluntària de la Creu Roja, Rebeca Moa, comenta al respecte que realitzen les activitats "amb guants i mascaretes, portem la nostra pròpia corretja i desinfectem les potes de l'animal abans que entri a casa".

Pel que fa a l'atenció dels animals que estan dins les llars, el grup espera rebre les indicacions tècniques. Per gaudir del servei, s'ha de trucar al telèfon de la Creu Roja, 808.225, i segons el cas i la parròquia, se selecciona el voluntari.

En paral·lel, fa aproximadament un any Passeja'm va crear un servei d'urgències per tenir cura dels gossos oferint l'opció d'anar-los a buscar a casa i acollir-los a les instal·lacions, una possibilitat ara mateix gratuïta a causa de la crisi.

La responsable d'aquest centre caní, Gemma Valls, destaca que amb aquest servei "assegurem d'una manera efectiva i eficaç el confinament de les persones afectades, evitant la propagació del virus acausa de les sortides i entrades del domicili a la via pública".

En aquests moments el centre té una ocupació bastant important de gossos de persones afectades. Els professionals estan en contacte permanent amb els amos per garantir així la seva tranquil·litat.

Informa: Laura Cugat
Imatges cedides: Sandra Mas-Passeja'm

Informació relacionada

18.208.132.33