Els matins de la Nacional és el programa d'actualitat de Ràdio Nacional d'Andorra. Un magazín amb vocació de país per donar veu als protagonistes i sectors de tots els àmbits, des del punt de vista de la més estricta actualitat, a la divulgació i l'entreteniment. Sis hores de ràdio amb voluntat de servei públic.
Direcció: Òscar Royo Sansa
Presentació: Òscar Royo Sansa i Anna Mata Palau
Producció: Àlex Moldes
Control de so: Thierry Morat
Al Panxacontents d'avui el Pep Ramos ens explica com ha de ser el tracte quan anem al restaurant. No nomès l'actitud del personal del retaurant però tambè la del client. Aprofitant la visita ens prepara una calamars amb escarxofes.
El Christian Zanchetta ens proposa un plat de complexitat mitjana per a 4 o 6 persones. El tindrem a taula en uns 75 minuts i depenent del preu de mercat o de on agafem el producte ens pot costar entre 5 i 15 euros. Avui ens prepara una lionesa amb formatge blau i xicoies
Amb motiu de Sant Jordi hem volgut recuperar una novetat editorial de l'any passat..Fa gairebé un any que es va publicar el Receptari de gastronomia andorrana, que recull les 30 receptes de cuina més representatives del patrimoni gastronòmic del Principat. El llibre està editat pel Govern i es troba en edicions bilingües en català i castellà i en francès i anglès. S'ha venut a la Plaça del Poble de la capital per Sant Jordi i es pot trobar tot l'any a les Oficines de Turisme, a Casa Rull i a Casa-Museu d'Areny-Plantolit. El preu és de 20 €. Ens ho expliquen el Toni Corominas de Menja't Andorra i el el propietari del restaurant Mínim's Miqui Caturri
Al Panxacontents d'avui dimarts el Pep Ramos ens explica els diferents tipus de pollastres que podem trobar al mercat. Del pollastre blanc convencionals apollastre ecològic passant pel de creixement lent com el de corral, de granja o camperol. Aprofitant la visita ens prepara un pit de pollastre amb crema de soja
Al celler del Jose Antonio Guillermo marxem capa Burgos. Allí hi decobrim tots els detalls d'una bodega que ha passat de pares a fills tot i ser molt jove (1999). Parlem de les bodegues Arrocal
Avui al Panxacontents el Pep Ramos ens explica com hem de triar les begudes que han d'acompanyar els àpats. Parlem d'aperitius, de les begudes durant un dinar o d'un sopar i tambè de digestius. Sembla que depenent del local i del tipus i edats dels clients el tema pot canviar radicalment.
El Christian Zanchetta ens proposa avui una llengua de vedella d'Andorra amb aromes de primavera. Una recepta per a 8 persones, senzilla, que tindrem al plat en uns 190 minuts i que ens costarà aproximadament uns 14,50€. Posem els fogons en marxa
BdGust és el servei de càtering de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell. Forma part de l'empresa d'inclusió laboral i&i Serveis. Està destinat a celebracions empresarials, actes de presentació, esdeveniments socials, entre altres.Ens vitien el Toni Corominas i la responsable del projecte Dolors Martínez
Al Celler marxem cap a Segovia a Castella i Lleó per conèixer amb tot detall al Javier García "Cote". Desprès de treballar molts anys per a grans marques de vins, l'any 2018 va posar en marxa la seva pròpia bodega. Diuen que és un dels millors enòlegs del món. El Jose Antonio Guillermo es fixa especialment en el vi Cote Granuja.
Al Panxacontents el Pep Ramos ens parla de bolets verionosos i de com anar a la muntanya sense risc d'equivocar-se. Aprofitant la visita ens prepara un arròs amb guatlles i trompetes de la mort.
A l'espai de cuina el Christian Zanchetta ens prepara un pit de pollastre amb crema d'espàrrecs. 60 minutets de feina per a 4 persones i una despesa d'uns 18 euros
Bethevents és l'empresa que ens visita avui al Menja't Andorra. El Toni Corominas ha convidat a l'Elizabeth Arajol que nés la propietària i que veu com en aquests mesos de maig i juny la seva agenda de bodes, batejos i comunions està farcida d'actes. Parlem de BBC
Al Panxacontents d'avui dimarts, el Pep Ramos ens parla de la invasió dels locals de Take Away depre`s de la pandèmia. Si fem yna mica d'històiria, ja hi havia venda al carrer a l'antiga Roma on es venia uns pans plans amb olives o a l'Oriet Mitjà on el falafel era el rei del carrer. Tot i així, el concepte Take Away com el coneixem nés fa més de 100 anys a Nova York, concretament el 1912.. Aprofitant la visita ens prepara tambè una cua de bou amb patates rissole.
El Christian Zanchetta ens presenta avui un cremós de xocolata negra i ganache lleugera de saüc. Una recepta de complexitat mitjana, per a 4 persones, que ens costarà uns 30 minuts d'elaboració tot i que en la seva totalitat s'en va cap a les 5 hores i que no ens costarà més de 8€50
Avui, al Menja't Andorra, tornem a tenir l’oportunitat d’entrevistar a Xavi Vara, propietari des de fa tres anys de l’Hòstia d’Andorra i antic propietari de la famosa Birreria del casc antic. En aquesta ocasió,i vist que és un gran especialista en l’elaboració de cervesa artesanal, ens respondrà a algunes de les nostres inquietuds vers aquest món i en quins nous projectes relacionats amb la gastronomia està submergit.
Amb el Jose Antonio Guillermo marxem cap a l'emprodà per conèixer la bodega Voins de Taller. Allí hi fabriquen el Larix Orange Vine. Una petita producció que està a les millors cartes del món
Avui el Christian Zanchetta ens prepara un palito loco de llom amb crema de gorgonzola. Una proposta per a 4 persones, de complexitat senzilla i que en 80 minuts i per 16€50 tindrem al plat
Alexis Estopiñán és el CEO de Your Cakes a l'univers Estopiñán amb un recorregut i experiència acumulada de 22 anys, fruit d'un negoci familiar que li ha permès l'especialització i creació d'un nou model de negoci de pastisseria molt trencador i innovador basat en la personalització, la tecnologia, la fabricació i la distribució de productes de qualitat saludables. La història d’Estopiñán, són els valors familiars i la cura i dedicació que ha fet sempre amb ganes de millorar…
Desfilada de plats d'estiu avui al Panxacontents. Gaspatxo, salmorejo, ajoblanco, meló amb pernil, paella, escalivada, amanides o tapes. Algunes idees per un estiu que tenim a tocar. Aprofitant la visita preparem un arròs amb carreroles i conill.
Fantàstic maridatge el que en s porposa avui el Jose Antonio Guillermo. Fem una fusió del vi Majuelos de Callejo (sotillo de la bibera) amb el palito loco de llom amb crema de gosrgonzola que ens va proposar ara fa 8 dies el Christian Zanchetta